ACTES DIA MUNDIAL 2018

El dia 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis, novament vam sortir als carrers d’arreu del territori per fer visible la diabetis a través d’un munt d’activitats organitzades per l’ADC i les seves delegacions que s’allarguen durant tota la setmana. Des de l’Associació fem d’aquest dia una jornada de conscienciació de la feina que duem a terme durant tot l’any per tal de millorar les condicions dels pacients i les seves famílies.

Barcelona

Durant el 14 de novembre la delegació de Barcelona va estar present a diferents hospitals de la zona, com ara l’Hospital Clínic – CAP Casanova, de Sant Pau i de Bellvitge. Tot un matí realitzant proves de glucèmia i informant de la tasca de l’ADC al costat de les persones amb diabetis.

Les activitats, però, a la ciutat es van iniciar el dia 13 amb una trobada al consistori amb la Sra. Gemma Tarafa, Comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, i diferents entitats que també treballen per les persones amb diabetis. A més, es va fer la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de color blau.

Altres activitats vinculades al Dia Mundial van ser les xerrades Tot el que vols saber de la diabetis tipus 2 i no t’havies atrevit a preguntar, Alimentació, diabetis i salut o la Jornada de diabetis i esport a CAMFiC amb Serafín Murillo, Albert Olivella i la participació de diferents esportistes, així com l’assistència al partit Barça B-Ebro, entre d’altres esdeveniments desenvolupats durant tot el mes.

Aquí pots consultar totes les activitats de Barcelona.

Lleida

A la ciutat de Lleida durant el Dia Mundial vam estar presents a la Catedral i a l’Eix comercial, entre d’altres punts, fent proves de glucèmia i donant informació.

A més, al vespre el Palau de la Paeria i la Seu Vella es van tenyir de color blau.

A Tàrrega les activitats es van dur a terme durant el dia 9 amb diferents punts d’informació i a Les Borges Blanques el 8, amb l’objectiu de fer arribar l’ADC al màxim de territoris.

Comarques Gironines

Des de la delegació de l’ADC Comarques Gironines vam estar a la Plaça Miquel Santaló de Girona realitzant més de 200 controls de glucèmia, gràcies al suport dels estudiants de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona i les infermeres del CAP Montilivi i Taialà.

Com a la resta del territori, al vespre es va il·luminar de blau la façana de l’Ajuntament de la ciutat.

El Dia Mundial de la Diabetis a més s’estén durant la setmana amb la xerrada del dia 16 Esport i Diabetis, a càrrec de Miquel Garriga, i la Marxa Popular al voltant de Fornells de la Selva el 18 de novembre.

Pots consultar totes les activitats de les comarques gironines.

Tarragona

A la delegació de l’ADC a Tarragona el Dia Mundial va ser una jornada per assessorar sobre diabetis al Cap Vila-Seca de Xarxa Tecla i l’Hospital Sant Joan de Reus.

Les activitats van començar dies abans a la delegació de l’ADC Ebre amb la xerrada La gestió de la diabetis a la muntanya i en família i s’allargaran amb accions a Reus i la nova delegació d’Amposta fins a finals de mes.

Terrassa

A Terrassa vam gaudir del Dia Mundial realitzant proves de glucèmia a l’Escola Universitària d’Infermeria. La jornada va continuar amb la xerrada Conversant amb la diabetis, a càrrec d’Alberto Guerrero, i va cloure amb la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de Terrassa.

Aquí pots consultar totes les activitats de Terrassa.

Maresme

Des de la Delegació de Maresme el Dia Mundial es va iniciar el 10 de novembre amb un estand al Carrer Barcelona on vam donar a conèixer la tasca de l’ADC.

Anoia

L’ADC Anoia va iniciar les accions pel Dia Mundial de la Diabetis el dia 13 amb la xerrada Saps què és la diabetis?, amb Carles Regordosa i Esther Maldonado. El dimecres 14 es va realitzar l’acte oficial amb la il·luminació de la xemeneia de la Biblioteca Central d’Igualada.

Però el dia gran a la ciutat és el 17 de novembre amb un munt d’activitats per a tota la família.

Pots consultar totes les activitats d’Anoia.

Osona

Per celebrar el Dia Mundial a la delegació d’Osona el 13 de novembre realitzar anàlisis de glucosa a l’Hospital Universitari de Vic on també vam informar de la nostra tasca a un gran nombre de veïns de la zona. A més, la mateixa setmana es duu a terme la xerrada Noves tecnologies en diabetis, amb la Dra. Torrabías, pediatra endocrinòloga, i Montse Palma, educadora en diabetis.

 

Sabadell-Sant Cugat

Des de l’ADC Sabadell-Sant Cugat amb el nostre equip de voluntaris el 14 de novembre vam estar amb una taula informativa al vestíbul de l’Hospital Taulí de Sabadell. El mateix dia també es va il·luminar de blau la font de la plaça Catalunya de la ciutat.

A més vam dur a terme la xerrada Salut oral en persones amb diabetis, amb la Dra. Heymi Nakamoto Zuñiga, odontòloga.