contactar 
ADC - Associació de Diabètics de Catalunya
menú
14 de novembre de 2015 - Dia Mundial de la Diabetis
Actua avui per canviar el demà
Segueix una alimentació saludable


El nostre estil de vida és un factor condicionant a l'hora de desenvolupar Diabetis Tipus II. Una dieta adequada i personalitzada, juntament amb la pràctica regular d'exercici físic, mantenir un pes adequat, l'absència del tabaquisme i el consum moderat d'alcohol són factors que contribueixen a tenir un menor risc de desenvolupar Diabetis Tipus II.

Una bona prevenció és clau i el millor momento per a començar a actuar és ara. Segueix des d'avui una alimentació i uns hàbits de vida més saludables per a canviar el demà.


Activitats per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis 2015

Per a commemorar el Dia Mundial de la Diabetis i alhora per a conscienciar de la importància de portar una alimentació saludable que ajudi en el control d'aquesta malaltia, s'han organitzat activitats arreu de Catalunya al voltant d'aquest dia.

La il·luminació de l'Ajuntament de Barcelona de color blau, el dia 13 de novembre a les 19h serà l'activitat que donarà el tret de sortida a tots els actes del Dia Mundial. S'il·luminaran també edificis emblemàtics com l'Ajuntament de Berga i el de Sarrià de Ter, entre d'altres.

El 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis hi haurà activitats a tota Catalunya. Durant tot el dia, s'allotjaran taules informatives a diversos Hospitals, Centres d'Atenció Primària, Centres cívics i mercats de tot el territori català on es faran controls de glucèmia. A l'agenda del web s'hi poden trobar detallales totes les activitats.

També es repartirà el Findrisc, un qüestionari que permet conèixer el risc de desenvolupar diabetis tipus 2, que és la que afecta a més persones.

En aquest enllaç es pot descarregar el formulari findrisc: http://projectes.camfic.cat/CAMFiC/Projectes/Dia_Mundial_Diabetes/Diabetes.aspx

Per a incentivar la participació i per a alimentar les xarxes socials durant aquests dies s'ha creat l'etiqueta #diabetis2015.

A més, volem omplir la xarxa de color blau. Convidem a col.laborar en la sensibilització de la societat fent servir la imatge del cercle blau en el teu perfil de facebook o whastapp per a que tothom prengui consciència de la importància de la diabetis.

Podeu fer servir l'APP: WDD Selfie App, www.idf.org/worlddiabetesday/selfie-app

A Barcelona organitzen:

ADC – Associació de Diabètics de Catalunya
ACD - Associació Catalana de Diabetes
AIFICC - Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya
Ajuntament de Barcelona
CAMFIC - Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària
Ciberdem - Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas
CODINUCAT – Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya
Col·legi de Farmacèutics de Barcelona
Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya
FEDE - Federación de Diabéticos Españoles
Fòrum Català de Pacients
Fundació Josep Laporte
Fundación SED
Generalitat de Catalunya – Departament de Salut - Consell assessor sobre la diabetis a Catalunya
IDIAP Jordi Gol
International Diabetes Federation
Mercats de Barcelona
PCDE: Primary Care Diabetes Europe
Universidad de los Pacientes
World Health Organization


Dia Mundial de la Diabetis 2015


versión en españolCrèdits