A l’ADC obrim un espai més al servei del pacient i de la seva família.

L’experiència de viure cada dia amb la diabetis pot incidir en la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia i dels seus familiars.

Al moment del diagnòstic els pares i mares s’enfronten a la confusió, es pregunten per què el seu fill té diabetis, què va causar aquesta condició i, potser, s’enfronten a la culpa. Se senten decebuts i temen pel seu fill. Quan un infant és diagnosticat amb diabetis, el pare/mare rep un fort impacte emocional, ja que és una condició crònica que requerirà tractament i cures per a tota la vida.

L’adherència al tractament mèdic/farmacològic de pacients amb diabetis es troba sotmesa a factors emocionals que, de vegades, no poden ser abordats en els diversos centres sanitaris.

Des de l’associació desitgem possibilitar un nou espai de trobada en què sigui possible abordar diversos temes relacionats amb la diabetis, un espai on seran escoltats activament i amb el desig de comprendre i plantejar com els fa sentir i com assumeixen el seu procés en aquest moment de les seves vides.

Què oferim?

  • Un espai de diàleg.
  • Afavorir el desenvolupament de les potencialitats donant suport anímic.
  • Acompanyament en els quadres afectius i en possibles situacions de conflicte.
  • Promoure la qualitat de vida, reduint factors de risc i potenciant factors protectors.

Quins  objectius?

  • Prendre consciència dels conflictes emocionals que emergeixen en relació amb la diabetis i altres que puguin ser de rellevància per a la comprensió de la malaltia i la situació de vida dels integrants.
  • Incrementar la qualitat de suport emocional i instrumental a través d’una estructura de sessions que possibiliti l’expressió, l’escolta i la possibilitat de donar i rebre feedback a tots els participants del grup.
  • Aconseguir una autoresponsabilització dels participants en els seus propis processos de canvi.

Per què?

  • Crear un sentiment de comunitat i identificació. Les persones del grup estan passant, han passat o passaran pel mateix procés que altres participants, de manera que es pot sentir una major acceptació, un sentiment de pertinença i comprensió.
  • Mostrar noves estratègies per afrontar les situacions quotidianes.
  • Proporcionar una oportunitat per a l’autorevelació.

A qui va dirigit?

Tots els pares i mares amb infants o adolescents amb diabetis de tipus 1 (han de ser socis/sòcies de l’ADC).

Com ho fem?

La funció assistencial compta amb experts amb coneixements psicològics i educacionals. Els professionals:

Marta Boladeres (ADC), infermera i educadora en diabetis, forma part de l’equip de colònies d’infants amb diabetis.

Rosalía Martínez Soler (Psiquia), psicòloga que ha treballat entre d’altres amb grups psicoterapèutics d’inspiració psicoanalítica

Màxim de grup: 10/12 persones

Inversió per persona: 10€ per sessió (s’ha d’abonar el cost del 50%, 3 sessions, a l’inici).

Dies: dimarts 12 de març; 26 de març; 9 d’abril; 23 d’abril; 14 de maig; i 11 de juny.

Horari: de 18 a 19:30 hores.

Lloc: ADC-Serveis Centrals. C/ Consell de Cent 143, 1r-3ª (Barcelona).

Inscripció prèvia a través de la web de l’ADC. Un cop realitzada la preinscripció es donarà cita per fer una entrevista individual i seleccionar els participants.

Observacions: per pares/ mares, individualment o en parella, però en cap cas podran participar acompanyats dels infants.