El CatSalut incorporarà sistemes de medició de glucosa en líquid intersticial

5 de juny de 2017 / Comments (0)

Uncategorized

El CatSalut incorporarà, a partir de l’últim trimestre del 2017, els sistemes de monitorització contínua de glucosa indicats per a les persones que tenen diabetis del tipus 1. Ho ha explicat a l’agència ACN la tècnica de l’àrea d’atenció sanitària Rosa Vidal.

En un primer moment, un grup d’experts, conjuntament amb l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), decidirà quin serà el primer grup de pacients que es podrà beneficiar d’aquests dispositius.

L’objectiu, però, és que arribi a tots els pacients de diabetis tipus 1. S’hi aniran incorporant progressivament seguint un calendari que també s’ha de definir. Tal com ha dit Rosa Vidal, “veurem fins on podem arribar”.

El pressupost del programa tampoc està definit perquè està en fase d’estudi a través del procés de compra pública d’innovació. S’hi està treballant de manera conjunta amb el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Finances de la Generalitat.

El finançament dels mesuradors continus de glucosa és una de les reivindicacions històriques de l’Associació de Diabètics de Catalunya. Permet facilitar als malalts el control de la malaltia i evitar punxades diàries. Tot i això, Vidal ha recalcat que els mesuradors continus i el sistema de tires reactives són mètodes diferents, que donen valors diferents i que no se substituiran d’un dia per l’altre.

En aquest sentit, Vidal considera que s’ha d’estar atent a l’evolució d’aquest tipus de dispositius.

Font: http://www.ccma.cat/324/salut-financara-els-mesuradors-de-glucosa-als-diabetics-a-finals-del-2017/noticia/2794960/

 

Si vols veure el comunicat oficial de l’adc prem aquest enllaç

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *