L’Associació de Diabètics de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que lluita per la defensa dels drets d’un dels col·lectius més grans de Catalunya amb més de 560.000 persones que pateixen la malaltia.

Fundada el 1992 per la unió de les diferents delegacions que hi havia a Catalunya, celebra els seus 25 anys de treball potenciant el seu principal Objectiu:

  • Protegir i millorar la qualitat de vida dels pacients i la seva família, aportant tota la informació necessària perquè com a pacient puguis decidir quines accions prendre per la gestió de la teva malaltia.

Des de l’Associació apostem per fomentar un estil de vida saludable posant a la disposició dels nostres socis tots aquells recursos i materials necessaris per prevenir les complicacions derivades de la malaltia.

Volem aconseguir una millor consciencia i normalització social, apostant pel treball multidisciplinar entre les diferents entitats i professionals per millorar els serveis i necessitats del col·lectiu.

Lluitem per aconseguir que l’administració pública ens escolti i vetllem perquè tots els pacients i familiars tinguin accés al material necessari i adequat segons les seves necessitats. Quants més siguem, més forts serem davant de les administracions per traslladar les necessitats reals del col·lectiu.

  • Participar i promoure polítiques de formació i educació diabetològica adequades al col·lectiu
  • Fomentar l’Empoderament del pacient
  • Fomentar i potenciar l’ús de les noves tecnologies aplicades en la gestió i control de la malaltia
  • Fomentar projectes d’investigació
  • Potenciar campanyes sensibilitzadores per millorar la integració al sistema de les persones que pateixen aquesta malaltia

Estatuts actuals de l’adc.