Xerrada a l’Anoia sobre la cura del peu diabètic

December 1, 2017 / Comments (0)

Uncategorized

Benvolguts i benvolgudes,

us comuniquem que a la delegació de l’Anoia realitzen una xerrada de molt interès per a tots els socis i sòcies de l’ADC.

El dia 16 de Desembre del 2017 on parlaran de la prevenció i cures del peu diabètic, la xerrada estarà a càrrec del Sr. Roger Pons podòleg igualadí expert en el peu diabètic.

Com ja hem dit en moltes ocasions la diabetis és la nova epidèmia del segle XXI i el seu mal control ens pot ocasionar una sèrie de inconvenients per la nostra salut i molt concretament per la salut dels nostres peus. Cal destacar les estadístiques següents tal com senyala Sr. Roger Pons i que s’han de tenir presents en la cura i la prevenció dels peus en les persones que tenen diabetis.

  •  El mal control de la diabetis fa que cada 30 segons s’hagi d’amputar una extremitat inferior en algun lloc del món.
  •  El 70% del total d’amputacions en extremitats inferiors, es practiquen en persones diabètiques.
  • Cada any, 1 milió de persones diabètiques queden amputades.
  • Entre el 7 y el 20% dels diabètics amb una úlcera (o llaga) al peu patirà finalment una amputació. El 85% d’aquestes són conseqüència d’una úlcera.
  • Cada any, aproximadament 4 milions de diabètics desenvolupen una nova úlcera.
  • Les causes més comunes que obliguen a realitzar una amputació són la gangrena, infecció, i úlceres que no curen.
  • Un 80% de les llagues als peus en els diabètics es podrien haver evitat portant un calçat adequat, i tenint una bona cura diària dels peus.

 

Entre moltes altres causes i conseqüències relacionades amb la diabetis.

En aquesta xerrada d’interès per a tota persona diabètica, s’explicarà amb claredat tot allò que cal saber per tenir una adequada cura dels peus i evitar qualsevol tipus de lesió.

Cal remarcar que agrairíem que es confirmi  assistència tal i com indica el cartell.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *