Compartir aquest contingut ↓

Divendres 14 de juny vam tenir la reunió del Consell Assessor sobre la diabetis  (òrgan de la Sub-direcció General de Promoció de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya) que té com a objectiu impulsar un procés de debat en el qual la societat i els sectors implicats en el món de la diabetis tinguin una participació transversal i plural, definint possibles bases de futur i incidències.

Des de l’ADC, que sempre hem intentat potenciar la qualitat de l’assistència sanitària pública per millorar la vida dels pacients amb diabetis, ens congratulem d’anunciar-vos que la fase 3 sobre el sistema de monitorització (continu i/o flash) de glucosa mitjançant sensors en adults en la cartera de seveis del sistema de salut ja està començant.

Aquest sistema de monitorització podrà ser indicat per endocrinòlegs per pacients adults de 18 anys o més, diagnosticats amb diabetis mellitus tipus 1 que realitzin teràpia intensiva amb insulina (múltiples dosis diàries o amb bomba d’insulina) i requereixin realitzar almenys 6 puncions digitals al dia per l’auto-monitorització de la glucosa en sang.

El fet que, previ a la dotació es precisi  d’una instrucció estandaritzada per conèixer l’ús del dispositiu i hi hagi un calendari d’incorporació amb col·lectius adults amb DM1 prioritaris, per exemple: pacients amb discapacitat visual o  limitacions funcionals greus que els impossibiliti les puncions digitals; i afegit a que cada hospital tindrà el seu propi criteri de programa educatiu davant dels dispositius, fa que ens sigui difícil posar una data exacta, tot i que es calcula que a partir de l’octubre de 2019 s’ha de començar a implementar.

Preguem paciència i creiem que és una molt bona notícia pel col·lectiu. Per a qualsevol dubte referent a la futura dispensació, l’ideal és parlar directament amb l’endocrinòleg i amb el propi hospital que coneixen la seva gestió particular.

Per altra banda, també es van tractar altres temes com la problemàtica en alguns hospitals amb deficiències de dispensació de monitors en la fase 2, de la reutilització de les agulles més de tres vegades i el risc que suposa d’infeccions i la qualitat d’aquestes, els acompanyaments a les sortides escolars, l’educació diabetològica dels docents a les escola, l’exclusió de la malaltia en les oposicions públiques en casos de bombers o mossos i d’altres, que poc a poc, us anirem anunciant en d’altres comunicats.

En cas de què tingueu altres dubtes, us animem, com sempre, a visitar l’apartat de la nostra web de preguntes freqüents on us indiquem com tramitar les  queixes, entre d’altra informació.