Compartir aquest contingut ↓

Aquest mes de setembre ja hem començat, amb el vistiplau del Departament d’Educació i el de Salut, amb les formacions a acompanyants d’infants amb DM1. Aquest curs està pensat per a proporcionar els coneixements necessaris per a que monitors de lleure puguin realitzar tasques d’acompanyament i supervisió a nens i nenes amb diabetis en les seves sortides escolars. D’aquesta manera, volem donar la màxima cobertura arreu del territori català, amb formacions a Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona; i professionalitzar encara més la feina de vetllar per l’infant amb diabetis.

Els coneixements proporcionats giren entorn l’autocontrol de glucosa, el tractament amb insulina, la diabetis i l’activitat física, el tractament de situacions de descompensació, la comunicació amb la família, l’educació diabetològica, entre molts altres temes. Cal tenir en compte, a més, que degut a la irrupció del coronavirus, aquests cursos s’han hagut d’adaptar a les noves condicions de seguretat.

L’any passat ja es va publicar l’acord entre el Departament d’Educació i l’ADC, on s’explicava que en funció dels informes presentats pel personal d’infermeria que visitarà periòdicament els centres educatius i amb el vistiplau del propi equip directiu de l’escola, el Departament d’Educació proporcionaria acompanyaments pels infants amb diabetis a les sortides escolars.

Formació acompanyaments Girona
Formació acompanyaments Barcelona