Compartir aquest contingut ↓

En notícies anteriors ja comentàvem el nostre malestar pel present subministrament d’agulles d’injecció d’insulina de baixa qualitat.

Després de les accions realitzades per l’ADC, se’ns confirma a través de la reunió en data 31 de gener en el Consell assessor de la Diabetis que ja s’han tornat a afegir dins del sistema sanitari agulles de qualitat tipus BD per al segment pediàtric. Estem a l’espera de què en breu també es pugui incorporar el subministrament d’aquestes agulles a la resta del col·lectiu.

És un primer pas i una bona notícia per restablir la qualitat de vida dels pacients i de les seves famílies, i animem a tots els usuaris a què presentin una queixa presencial al seu centre d’atenció primària per tal de resoldre, també, aquesta problemàtica en els pacients adults o bé mitjançant els formularis de queixa en línia genèrics del departament: atencioalciutada@catsalut.cat.

En el Consell també s’ha parlat d’altres temes, com la formació que impartirà l’ADC als alumnes del nou futur servei d’acompanyaments als infants amb diabetis (cost d’acompanyament que anirà a càrrec del Departament d’Educació de la Generalitat).

Així mateix, s’ha indicat com va el seguiment de l’accés als sensors de monitorització contínua en la fase 3 dels hospitals d’arreu de Catalunya, recalcant els que han tingut incidències: l’Hospital general de L’Hospitalet, el Clínic de Barcelona, el Consorci Sanitari d’Anoia o l’Hospital de Mataró, entre d’altres; prenent nota de la situació i indicant les possibles causes per la no completa implementació com: que en el calendari de pacients finançats no es poden incorporar a tots de cop, fent sessions de formació i d’inclusió graduals (procés que ha de veure el pacient amb el seu servei d’Endocrí de l’Hospital), o el d’estudiar des de CatSalut i gerència hospitalària la diversificació de pacients, per tal que es cobreixin les necessitats a tots els hospitals i que no hi hagin alguns desbordats en aquesta fase.

Les possibles inclusions dels tipus de bombes als hospitals i altres temes pendents tractats, els anirem actualitzant tan bon punt tinguem accions o respostes en ferm al respecte.

Des de l’ADC volem recalcar que les nostres lluites són vostres i de la importància de realitzar queixes oficials i d’associar-se, precisament per aconseguir aquests i altres reptes que tenim i segurament tindrem de cara al futur.