Compartir aquest contingut ↓

El 14 de novembre passat, i després de moltes converses amb els implicats: amb el Consell assessor de CatSalut, amb els hospitals, amb la realització del qüestionari als socis i sòcies de l’ADC (dels qui encara no tenen els sensors), amb la gestió de les queixes rebudes, etc.; CatSalut ha anunciat que tota la població catalana amb diabetis tipus 1 tindrà accés al monitoratge de glucosa durant el 2021 desplegant-se ja a partir d’ara la fase 4 del protocol d’accés al monitoratge continu de glucosa i ampliant-se, per tant, la cobertura a la resta de pacients adults amb diabetis tipus 1.

Es prega tenir paciència, ja que aconseguir-ho passa per diferents estadis i s’ha d’esperar a la visita concertada amb l’endocrinòleg per tal de gestionar la implantació.

S’informarà dels detalls concrets en aquesta mateixa notícia actualitzant-la tan bon punt rebem noves dades.

Us adjuntem la nota informativa  sobre l’ampliació de la MCG per part de Catsalut de data 18 de novembre:

“Donant continuïtat al desplegament del protocol d’accés al monitoratge continu de glucosa, a partir d’aquest mes de novembre, i de forma progressiva durant els propers mesos de 2021, es desplegarà la fase 4 del citat protocol i s’ampliarà la cobertura a la resta de pacients adults amb diabetis tipus 1, també aquells amb hemoglobina glicada (HbA1c) controlada, malgrat que no estigui contemplat en el protocol.

Actualment, al voltant d’un 40% del total de pacients tipus 1 disposen d’un sistema de monitoratge continu de glucosa amb finançament públic. Amb aquesta decisió es dona cobertura al 60% restant (més de 13.000 persones considerant les persones incloses en la fase 4 i els pacients adults amb diabetis tipus 1 amb hemoglobina glicada (HbA1c) controlada),  donant accés, per tant , a tota la població amb diabetis tipus 1. Aquests dispositius permeten un millor control de la malaltia i un increment en la seva qualitat de vida.

Cal tenir present que l’accés als dispositius es duu a terme mitjançant la corresponent indicació per part dels professionals d’endocrinologia i sempre en consulta ordinària d’acord amb la planificació dels mateixos equips d’endocrinologia. D’aquesta manera, es demana no trucar ni demanar visites extres per no saturar el sistema.”