Compartir aquest contingut ↓

Les tres etapes estan condicionades per la disponibilitat i el tipus de vacunes

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’han presentat les tres etapes en què actualment s’organitza la vacunació COVID-19 per a la població de Catalunya.

La primera fase, desenvolupada entre gener de 2021 i març, inclou la vacunació en residències, a professionals sanitaris i sociosanitaris i a persones grans amb dependència.

La segona etapa, que va començar al febrer i durarà fins el juny, preveu vacunar persones de risc molt alt i alt, seguint criteris d’edat:

  • >80,
  • 70-79,
  • 60-69,
  • risc alt i molt alt en <60

En aquesta segona fase també s’inclouen persones de serveis essencials crítics. En aquest tram, la vacunació es pot dur a terme en l’atenció primària, i en punts d’atenció primària i en equips mòbils.

La tercera etapa de vacunació COVID-19 inclou la població general de 45 a 55 anys i no hi ha una data d’inici concretada. En aquest cas, es duria a terme en l’atenció primària, en empreses i en espais comunitaris o emblemàtics.

A més, cal tenir present que aquestes etapes estan condicionades pel nombre i el tipus de vacunes disponibles en cada moment.

En notícies anteriors informàvem que des del Ministeri de Salut no es podia confirmar quan començaria la vacunació a persones amb diabetis.