Compartir aquest contingut ↓

Des de l’ADC us volem comunicar que anteriorment vam treballar, com ja sabeu, per aconseguir el compliment eficient del Protocol d’accés al monitoratge continu de glucosa, publicat al gener del 2018 i suposadament en vigor des de l’1 de juliol.

Des de Catsalut, en data de 13 de novembre, es va comunicar públicament que s’ampliaria el finançament dels dispositius de monitoratge continu de glucosa a tots els menors de 18 anys amb diabetis tipus 1 arreu de Catalunya.

Tot i així, en les darreres setmanes ens han arribat queixes de diferents famílies afectades, entre d’altres per exemple, les corresponents a Sant Joan de Déu -hospital de referència a nivell català- que ni tan sols havien començat la fase 1, deixant desprotegits i fora de cobertura legal a una gran quantitat de menors de 18 anys i això sumat a la gran discriminació que suposa tenint en compte la falta d’equitat al territori català.

A l’ADC ens hem mogut, escrivint cartes als organismes oficials i a les persones pertinents, via mitjans de comunicació estatal interessats en informar sobre el tema, i pensant maneres de mobilitzar-nos, donat el cas extrem.

Finalment i després de demanar responsabilitats, ens han comunicat que sí estan disponibles els dispositius de monitoratge continu de glucosa a tots els menors d’entre 0 i 18 anys amb diabetis tipus 1 a Sant Joan de Déu. Preguem que qualsevol altre hospital on hi hagi problemes de disposar d’aquests dispositius ens ho feu saber posant-vos en contacte amb les vostres delegacions més properes i, de la mateixa manera com ho hem fet amb Sant Joan de Déu, ho gestionarem amb la resta de casos.