Des de l’Associació de Diabetis de Catalunya, conscients de la importància que té la informació i formació per millorar la qualitat de vida dels pacients, estem satisfets amb les jornades realitzades per a la formació sobre diabetis a docents i acompanyants. Aquestes jornades tenen com a objectiu donar una visió global de la condició de l’infant amb diabetis, així com les estratègies d’actuació enfront dels possibles casos de debut en els centres educatius i, alhora, pautes pel seguiment i el control d’aquesta disfunció.
Al primer punt de trobada formatiu sobre diabetis per professorat i altres col·lectius celebrat a Barcelona es van inscriure més de 20 persones, totes amb l’objectiu d’adquirir les eines necessàries per saber actuar davant de l’alumnat amb diabetis i les possibles complicacions que se’n poden derivar.
A Girona, es va tractar d’una sessió de formació per conèixer les tasques que s’han de realitzar com a acompanyants en diabetis. Gràcies al taller s’ha augmentat el nombre de persones especialitzades que ara ja poden fer aquestes tasques d’acompanyaments escolars a infants amb diabetis poc autònoms per supervisar les seves glucèmies.
A més a més, a Lleida van assistir unes 50 persones a la XI Jornada de Formació: La Diabetis en l’àmbit escolar, curs 2019/2020; organitzada per la delegació ADC Lleida, conjuntament amb els Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Ensenyament i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
Des de l’ADC volem agrair l’assistència als nostres tallers i congratular-nos per aquest èxit obtingut que, sense dubte, és un pas important per la normalització de la diabetis a l’escola. Esperem poder repetir aquestes activitats ben aviat.