Compartir aquest contingut ↓

Al llarg del mes de novembre, en motiu del Dia Mundial de la Diabetis, l’ADC hem realitzat accions arreu del territori. La delegació de Lleida i les subdelegacions de Tàrrega i Les Borges Blanques vam ser les primeres en iniciar els actes amb punts informatius i controls de glucèmia als centres hospitalaris de la zona, on vam rebre la visita de la Sra. Alba Vergés, consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya. Cal destacar també la conferència que va oferir Jedi Azucarado sobre la gestió de la diabetis a través de les noves tecnologies.

Des de Barcelona – Serveis Centrals les activitats pel Dia Mundial es van iniciar amb la visita al Circuit de Catalunya de la mà del pilot de Fórmula 4, Kilian Meyer, on els nostres associats van poder visitar els boxes i alguns espais reservats als equips de competició. Alhora vam formar part del Food Market dins de la campanya Diabetes por tu corazón amb la participació del cuiner Alberto Chicote. Durant aquests dies vam oferir dos tallers amb les nutricionistes Marta Ros i Marta Ricart. El dia 14 de novembre va ser el torn de sortir al carrer i fer visible la diabetis a l’Hospital Clínic, al Sant Pau i al Vall d’Hebron. Una jornada que va concloure amb la il·luminació i la trobada a l’Ajuntament de Barcelona amb la Sra. Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures, i on també van participar membres de l’Associació Catalana de Diabetis, entre d’altres.

A Barcelona, però, també van tenir lloc altres activitats de les quals l’ADC en som col·laboradors. A l’Hospital Clínic Barcelona es va inaugurar l’exposició GRAfeelings, resultat dels tallers de salut emocional que Sanofi impulsa a través de les diferents associacions de pacients que realitzen colònies per joves amb diabetis. L’exposició romandrà a les escales parelles de la Planta 1 de l’Hospital fins el 14 de gener de 2020. També vam estar al Healthio Day – 27è Congrés d’Atenció Primària dedicat a la diabetis amb la participació de la infermera Nuria Gistau, l’infermer Carles Regordosa i la nutricionista Marta Ricart (membres de l’ADC).

Pel que fa a la delegació de Comarques Gironines, un any més vam posar un punt informatiu al carrer i al vespre l’Ajuntament de Girona es va il·luminar de color blau. Al cap de setmana els associats de la zona van gaudir d’una sortida per Fornells de la Selva i de la visita a l’Estació Museu a Fornells on ningú es va quedar sense pujar al Tren Tripulat. Les activitats a Girona, però, acabaran amb la xerrada ‘L’aplicació de les noves tecnologies a la diabetis’, programada per finals de mes.

A Terrassa, prèviament al Dia Mundial, vam realitzar la xerrada ‘Conversant amb la diabetis‘ i a finals de mes tindrà lloc ‘Com ens sentim quan convivim amb ella‘; dos punts de trobada per parlar de tot allò que angoixa als pacients en referència a la diabetis. El dia 14, malgrat el mal temps, també vam posar un estand informatiu. Com en d’altres poblacions, al vespre l’Ajuntament de Terrassa va lluir de color blau i va ser el moment per llegir un manifest. A més, es farà una sortida per pujar a La Mola.

Des de la delegació de L’Anoia es van dur a terme diverses xerrades obertes al públic i específiques per personal sanitari. Cal destacar també la jornada d’activitats realitzada el 16 de novembre que va acabar amb una sessió de zumba. La delegació ADC Tarragona va estar present a la il·luminació de la façana del Gaudí Centre de Reus, juntament amb l’alcalde, el Sr. Carles Pellicer, i regidors. A més d’una xerrada com a punt de trobada amb les persones amb diabetis de la zona. A L’Hospitalet es van posar punts informatius al carrer tant el dia 14 com el 16. A més a més, des de l’Ajuntament es va dur a terme la xerrada ‘Les complicacions als peus dels malalts diabètics: visió global d’un gran problema‘, amb el traumatòleg Albert Pérez i el podòleg Sergi Mazuelas.