L’Associació de Diabetis de Catalunya va estar present al VI Congrés Nacional que va organitzar la Federación Española de Diabetes. Un esdeveniment participatiu amb el lema “Proponiendo en presente y trabajando a futuro”.
El 16 d’octubre al CaixaForum Madrid, unes 150 persones que incloïen pacients, professionals sanitaris, responsables de l’Administració Pública a més, de representants de federacions i associacions membres de FEDE van donar veu a la diabetis.
“Proponiendo en presente y trabajando a futuro” vol posar de manifest el fet de treballar per aconseguir millores centrades en la gestió de la patologia i la qualitat de la vida dels pacients i la dels seus familiars, així com la reducció de costos al Sistema Nacional de Salut (SNS).
Carles Regordosa (ADC Delegació Anoia) i Sandra Canudas (Gerent ADC).
Dins del programa hi havia entre altres ponències:
“Acceso real a los avances en diabetes: barreras y limitaciones”, per: Iratxe Vilariño, presidenta de la Federación de Asociaciones de Diabetes del País Vasco (FADE).
Juan Francisco Merino, vicepresident de la Sociedad Española de Diabetes (SED).
Laura Quintanilla Cuesta, cap de l’àrea de visat de receptes de la Subdirecció General de la Inspecció Mèdica i Avaluació de la Comunitat de Madrid.
“El coste de la diabetes en España: del concepto del gasto a la realidad de la inversión”, per: José Manuel García, president de la Federación de Asociaciones de Diabetes de Galicia (FEGADI).
Miguel Ángel Casado, director General i fundador de PORIB i doctor en Farmàcia.
Javier Escalada, president de la Sociedad Española de Endocrinología y Nutrición (SEEN).
“Cambio de paradigma: del abordaje glucocéntrico al tratamiento personalizado”, per: José Antonio Saz, membro de la Junta Directiva de la Federación Española de Diabetes (FEDE)
José Luis Casteig, presidente del Grupo Observatorio de la Adherencia al Tratamiento (OAT).
Carlos Miranda Fernández-Santos, coordinador del Grupo de Diabetes de la Sociedad Española de Médicos Generales y de Familia (SEMG).