Compartir aquest contingut ↓

Des de l’Associació de Diabetis de Catalunya (ADC) hem creat una guia per a periodistes i altres professionals de la comunicació: Com comunicar la diabetis? amb l’objectiu de posar a l’abast dels periodistes i altres professionals de la comunicació una sèrie de recomanacions per a fomentar el correcte tractament mediàtic de la diabetis.

Per què?
L’objectiu principal d’aquesta guia és intentar millorar la qualitat de la informació entorn de la diabetis.
Busquem que aquesta guia es converteixi en una eina de consulta per als productors d’informació i contingut mediàtic respecte a la diabetis.
També busquem que els professionals de la comunicació que hagin d’informar sobre la diabetis puguin tenir uns certs coneixements sobre la malaltia, que, per exemple, sàpiguen diferenciar els diferents tipus de diabetis amb la finalitat de combatre les fake news i els mites sobre sobre aquesta malaltia.

Com?
La guia va ser redactada i editada per l’ADC utilitzant fonts fidedignes i verídiques.
A més dels consells i de la informació, la guia conté algunes curiositats que poden servir com a informació addicional o dades de color a l’hora de redactar notícies referides a la diabetis.
El llançament de la guia com a publicació digital en el nostre lloc web es va realitzar al novembre de 2021.
Pot descarregar-se de manera gratuïta a la Home de la nostra web: www.adc.cat i està disponible tant en català com en castellà.