COLÒNIES I CAMPAMENTS

A l’Associació de Diabetis de Catalunya organitzem colònies i campaments per a infants i joves amb diabetis amb l’objectiu de millorar el seu aprenentatge i acceptació de la malaltia. Amb aquestes activitats es pretén difondre entre els participants les possibilitats de coordinació entre activitats lúdiques i esportives en convivència amb la malaltia.

Les colònies i campaments per a infants amb diabetis estan plantejades com una estada convencional, amb les activitats de lleure habituals, però complementades amb diverses accions educatives relacionades amb el propi tractament de la diabetis.

L’ambient distés, en contacte amb la natura i lluny de les tensions hospitalàries o les angoixes familiars i la convivència amb d’altres infants i joves també amb diabetis, els permet aconseguir una millor adaptació del tractament a l’activitat de cada dia, afavorint el desenvolupament personal, millorant l’autonomia i l’autocontrol de la diabetis.

Les colònies de primavera estan pensades com un complement de les estades per a infants amb diabetis, organitzades tradicionalment durant l’estiu.

Objectius

1. Promoure l’autoestima i l’autonomia, així com potenciar la convivència i la solidaritat amb els companys i les companyes.

2. Reforçar la capacitat per resoldre situacions produïdes per la diabetis (hipoglucèmies, cetonúries, etc.).

3. Evidenciar la importància de l’augment de coneixements i habilitats per a la millora del control i per a una major participació en les activitats pròpies de l’edat.

4. Destacar els efectes positius de l’exercici físic regular sobre el control metabòlic, així com els riscos d’una activitat mal programada.

5. Retrobar-se amb altres infants que ja han participat en activitats de l’associació.

Ajuts econòmics

L’ADC ofereix ajuts per aquelles famílies que tenen dificultats econòmiques, per tal de garantir el lleure dels infants i joves.

Personal

Hi participen professionals de la medicina (diabetòlegs i pediatres), d’infermeria, de dietètica i nutrició, i monitors d’activitats de lleure. A més, dins de l’equip hi participen sempre persones també amb diabetis.

Activitats

La major part de les activitats són les pròpies de les colònies, però, supervisades per l’equip de professionals i complementades amb una línia educativa específica per a infants amb diabetis, que s’adapta a les edats dels nens/ nenes.

Tot l’equip professional participa en les activitats de caràcter docent, amb l’objectiu de donar una formació integral i adaptada a totes les circumstàncies.

Control metabòlic i incidències

El personal mèdic i d’infermeria és el responsable de la modificació de les pautes de tractament durant aquests dies, així com de resoldre qualsevol situació de desequilibri. Es realitzen un mínim de 3 controls glicèmics capil·lars diaris, així com de glucosúria i cetonúria si es considera convenient.

Per a resoldre les possibles incidències mèdiques que puguin haver-hi durant les colònies, s’estableix un contacte previ amb l’hospital més proper.

Alimentació

Es respectarà la dieta habitual de cada participant, tot i ajustar-la al tractament insulínic i a l’activitat física prevista. El menú està avalat per nutricionistes col·legiats al Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT).

Organitza

ADC – Associació de Diabetis de Catalunya, amb el suport del Consell Assessor sobre la Diabetis del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Diabetis, i amb la col·laboració de diversos centres hospitalaris.

Colònies de Primavera 2024

Colònies i Campaments d’Estiu 2024

Preguntes freqüents ↓

Pot portar a un germà/na?
Els germans/cosins/amics poden venir a les colònies i campaments. Els germans/es tindran la inscripció a preu de soci en cas de tenir carnet familiar. Els cosins/amics a preu de no soci.
Cal tenir en compte que les colònies i campaments són beneficioses per a l’educació terapèutica dels infants i joves amb diabetis, per aquest motiu tenen preferència els que tenen diabetis sobre els que no a les inscripcions i les llistes d’espera, i després d’aquests, tenen preferència els germans/nes de carnet de soci familiar.
Quin material han de portar?

Setmanes abans de les colònies/campaments realitzem la reunió de famílies, on us expliquem tots els detalls de les colònies/campaments i el material necessari. Abans de la reunió us enviarem la llista de material perquè pugueu fer una ullada i preguntar dubtes durant aquesta.

Podré parlar amb el meu infant/jove durant les colònies? Com es comunicarà l’ADC amb les famílies durant les colònies/campaments?

Des de l’ADC creiem que les colònies/campaments són una activitat de desconnexió de la rutina tant pels joves/infants com per les famílies, per aquest motiu serà l’ADC la que es posi en contacte amb les famílies en cas de succeir qualsevol incidència. Pel que fa la resta de dies, es crearà un grup de WhatsApp amb les famílies (en el que només podrà parlar l’administrador del grup) per informar sobre les activitats realitzades durant les colònies i campaments.

En cas de detectar patiment en els infants per enyorança a les seves famílies, ens posarem en contacte perquè els vingueu a recollir.

El meu infant/jove utilitza el mòbil com a receptor de les dades del sensor, el pot portar?

Des de l’ADC no podem garantir un bon ús dels telèfons mòbils per part dels infants/joves durant les colònies/campaments, ja sigui per pèrdua o trencament, com per les connexions amb l’exterior (ús de les xarxes socials, etc.) o distraccions.  Per aquest motiu recomanem que:

  • Els infants/joves usuaris de FreeStyle Libre 2 activin el sensor que utilitzaran durant els dies de colònies/campaments amb el lector.
  • Els usuaris de Dexcom o sistemes sense receptor extra portin el telèfon i l’utilitzin única i exclusivament com a receptor. És a dir, sense xarxa mòbil.
No tinc targetes, es pot pagar per transferència bancària?

Les inscripcions als campaments/colònies es tramiten des de la nostra plataforma web i el pagament es realitza mitjançant targeta de crèdit/dèbit. En casos excepcionals, podríem fer la inscripció mitjançant correu electrònic i el pagament amb transferència bancaria.

Com puc realitzar el segon pagament?

L’enllaç per a abonar-lo s’enviarà en el correu de confirmació de la inscripció.
Tingues en compte la data de venciment del segon pagament enviat en el correu de resposta automàtica de la teva inscripció.
Us recordem que per a formalitzar la inscripció el pagament ha d’estar complet (primer i segon pagament).

Què diuen sobre les colònies i campaments de l'ADC

En aquest PDF trobaràs alguns comentaris.

Logotip d'Abbott
Bayer
Torras
Gullón
Promocions en Gluco Up
novalab-logo-web
Sanofi logo
Novo Nordisk