ADC SOCI MASCOTA: UN ESPAI ON COMPARTIR

La primera comunitat

d’animals amb diabetis

 

 Què vol dir ser Soci Mascota de l’ADC?

L’ ADC és l’Associació de diabetis de Catalunya, que lluita pels drets de les persones amb diabetis; un espai que escolta, acompanya, empodera i genera un punt de trobada, d’unió i comunitat. El nostre treball és acompanyar-te, oferir-te respostes i eines al que necessitis per tenir benestar físic, mental i social. 

La diabetis és una malaltia que afecta per igual a les persones i als animals. S’estima que 1 de cada 500 gossos té diabetis canina i que 1 de cada 200 gats té diabetis felina. Aquesta condició fa que la mascota necessiti, en funció del seu diagnòstic, cures especials. Fes-te soci mascota i troba un espai que t’acompanyi en les cures diàries del teu pelut, dubtes i experiències per 18€/any i forma part de la primera comunitat de mascotes amb diabetis.

 

Descomptes en productes i serveis

per al Soci Mascota

Què vol dir ser Soci Mascota?

L’ ADC és l’associació de diabetis de Catalunya, que lluita pels drets de les persones amb diabetis; un espai que les escolta, acompanya, empodera i genera un punt de trobada, unió i comunitat. El nostre treball es acompanyar-te, oferir-te respostes i eines al que necessitis per tenir benestar físic, mental i social. Sols som una gota, junts som un oceà!

La diabetis és una malaltia que afecta per igual a les persones i als animals. S’estima que 1 de cada 500 gossos té diabetes canina i que 1 de cada 200 gats té diabetes felina. Aquesta condició fa que la mascota necessites cures especials, en funció del seu diagnòstic. Fes-te soci mascota i troba un espai que t’acompanyi en les cures diàries del teu pelut, dubtes i experiències per 18€/any i forma part de la primera comunitat de mascotes amb diabetis!

 Descomptes en productes i serveis

per als Soci Mascota

EL GALGO AZUL

El Galgo Azul és una marca emprenedora d’articles per gossos que vol millorar el seu benestar i els moments que passem junts. Dissenyem els nostres propis estampats i productes que confeccionem al nostre petit taller, apostant per la producció a petita escala i recolzant l’economia local. Si ets un doglover o galgolover segur que t’encantarà! El codi proporciona un descompte del 15%, no es podrà combinar amb altres cupons ni a articles rebaixats. És exclusiu per socis ADC.

CENTRE CANI LA TALAIA

Presentant el carnet soci mascota ADC un 10% de descompte a la residència canina La Talaia a Manresa.

EL VILA DE CALDERS

Descomptes del 10% a l’hotel cani i felí El Vilà a Barcelona presentant el carnet  soci mascota ADC.

DOSROSAS

Teniu  un 20 % de descompte en la residència canina Dosrosas a Dosrius-Barcelona en temporada baixa i un 10% de descompte en els banys en temporada alta presentant el carnet soci mascota ADC.

ELS TRES PINS

Presentant el carnet  soci mascota ADC tindreu un 10% de descompte a la residència canina Els Tres Pins a Barcelona i un 10% en l’ensinistrament de per vida i un 5% per sessions.

CAMPINGS CATALUNYA

Descomptes a campings arreu de Catalunya ccessibles amb mascotes. Utilitza el CODI PROMOCIONAL en el moment de la compra a través de www.campingsbox.com i gaudeix d’un 10% de descompte en qualsevol de les 3 opcions de regal! I si a més tens mascota… aconsegueix un descompte addicional del 5%! Només cal que ens enviïs un correu indicant-nos que pertanys al col·lectiu petfriendly de l’ADC i t’enviarem un codi promocional especial.

L' ANIMALADA

Descomptes en el menjar diabètic de Royal caninea a la botiga i perruqueria canina i felina l’Animalada, a Blanes.

CAN PLANET

Descomptes a la residencia canina Can Planet a Girona.

LES VETERINARIES

Al centre Les Veterinàries de Ripoll, tractem petits animals (gats i gossos), però tenim un especial interès per la medicina felina. És per això que disposem d’instal·lacions adaptades a les necessitats dels felins: sala d’espera independent per a gats, consulta separada de gossos, zona d’hospitalització separada de gossos amb gàbies adaptades per cobrir les seves necessitats.

Donem molta importància a la formació i l’aprenentatge constant ja que la medicina veterinària avança de forma ràpida i cal estar preparat per als nous avenços. 5% de descompte en serveis veterinaris

COM AFECTA LA DIABETIS ALS ANIMALS?

Tipologies de diabetis

La diabetis és un transtorn metabòlic provocat per l’absència total o parcial d’insulina, una hormona sintetitzada al pàncreas i que permet a l’organisme utilitzar la glucosa. Existeixen dos tipus de diabetis principals en els animals: la tipus 1 i la tipus 2. En la diabetis tipus 1, l’animal acaba sent incapaç de produir insulina, la qual cosa provoca que la seva tolerància a la glucosa s’alteri. És la més freqüent en gossos, i requereix de l’administració d’insulina de per vida. En la diabetis tipus 2, l’animal  genera prou insulina, però el seu cos és incapaç d’emprar-la per part dels seus òrgans, teixits i músculs. És la més freqüent en gats i en humans.
COM AFECTA LA DIABETIS ALS ANIMALS?

Tipologies de diabetis

La diabetis és un transtorn metabòlic provocat per l’absència total o parcial d’insulina, una hormona sintetitzada al pàncreas i que permet a l’organisme utilitzar la glucosa. Existeixen dos tipus de diabetis principals en els animals: la tipus 1 i la tipus 2. En la diabetis tipus 1, l’animal acaba sent incapaç de produir insulina, la qual cosa provoca que la seva tolerància a la glucosa s’alteri. És la més freqüent en gossos, i requereix de l’administració d’insulina de per vida. En la diabetis tipus 2, l’animal  genera prou insulina, però el seu cos és incapaç d’emprar-la per part dels seus òrgans, teixits i músculs. És la més freqüent en gats i en humans.

Símptomes de la diabetis en animals

La diabetis és una malaltia que en la seva fase inicial pot estar present de forma silenciosa. Els símptomes més habituals són miccions excessives, tant pel que fa a la freqüència com a la quantitat, set en excés o polidípsia, augment de la gana, poca activitat i pèrdua de pes. De vegades aquests símptomes passen desapercebuts, i la persona cuidadora de l’animal acudeix a un veterinari un cop ja han començat a aparèixer complicacions com cataractes en la vista o infeccions d’orina.  És important fer revisions periòdiques per detectar malalties, com la diabetis.

Simptomes de la diabetis en animals

La diabetis és una malaltia que en la seva fase inicial pot estar present de forma silenciosa. Els símptomes més habituals són miccions excessives, tant pel que fa a la freqüència com a la quantitat, set en excés o polidípsia, augment de la gana, poca activitat i pèrdua de pes. De vegades aquests símptomes passen desapercebuts, i la persona cuidador/a de l’animal acudeix a un veterinari un cop ja han començat a aparèixer complicacions com cataractes en la vista o infeccions d’orina.  És important fer revisions periòdiques i detectar precoçment algunes malalties, com la diabetis.
Diagnòstic de la diabetis

El vostre veterinari de confiança a través d’una exploració física de l’animal i d’una analítica de sang i orina podrà fer una primera aproximació al diagnòstic. Els valors de glucosa (sucre) en sang i orina dels animals amb diabetis surten més alts del rang que es considera normal. A partir d’aquí es poden ampliar més proves sanguínies i d’orina, així com també ecografies abdominals, tot per confirmar el diagnòstic i descartar la presència d’altres malalties concomitants.

Diagnòstic de la diabetis canina o felina
El vostre veterinari de confiança a través d’una exploració física de l’animal i d’una analítica de sang i orina podrà fer una primera aproximació al diagnòstic. Els valors de glucosa (sucre) en sang i orina dels animals amb diabetis surten més alts del rang que es considera normal. A partir d’aquí es poder ampliar més proves sanguínies i d’orina, així com també ecografies abdominals, tot per confirmar el diagnòstic i descartar la presència d’altres malalties concomitants.

 

Tractament de la diabetis en animals

El tractament dels animals amb diabetis varia en funció de la tipologia de diabetis. En el tipus 1, consta d’administració d’insulina (per part del cuidador) i una dieta estricta, que ajudaran a mantenir els nivells de glucosa estables. En el tipus 2, potser l’administració d’insulina no cal. És important parlar amb el veterinari per saber bé quin tractament seguir, cada cos té unes necessitats diferents!
El control d’aquesta malaltia pot ser una tasca complicada, pot veure’s descompensada per moltes altres malalties i per un mal maneig en la dieta. Parla amb nosaltres!

 

Una vegada estabilitzada la diabetis, la tasca més important en aquests casos la té el propietari, que ha de conèixer la malaltia, els símptomes de les hipoglicèmies i les hiperglucèmies, i el control adequat de la medicació i la dieta. Existeixen molts gossos i gats amb diabetis amb una gran qualitat de vida. El control a temps s’aconsegueix fent una bona prevenció i un reconeixement anual a tots aquells gossos i gats a partir dels 7 anys. Si sospiteu que l’animal que cuideu té diabetis, visiteu el veterinari de confiança.

Tractament de la diabetis

en els animals

El tractament dels animals amb diabetis varia en funció de la tipologia de diabetis. En el tipus 1, consta d’administració d’insulina (per part del cuidador) i una dieta estricta, que ajudaran a mantenir els nivells de glucosa estables. En el tipus 2, potser l’administració d’insulina no cal. És important parlar amb el veterinari per saber bé quin tractament seguir, cada cos té unes necessitats diferents! El control d’aquesta malaltia pot ser una tasca complicada, pot veure’s descompensada per moltes altres malalties i per un mal maneig en la dieta. Parla amb nosaltres!

 

Una vegada estabilitzada la diabetis, la tasca més important en aquests casos la té el propietari, que ha de conèixer la malaltia, els símptomes de les hipoglicèmies i les hiperglucèmies, i el control adequat de la medicació i la dieta. Existeixen molts gossos i gats amb diabetis amb una gran qualitat de vida. El control a temps s’aconsegueix fent una bona prevenció i un reconeixement anual a tots aquells gossos i gats a partir dels 7 anys. Si sospiteu que l’animal que cuideu té diabetis, visiteu el veterinari de confiança.

SI VOLS ESTAR AL DIA DE LA DIABETIS EN ELS ANIMALS…

Fes-te soci/a mascota de la ADC!

El 10% de la població animal té diabetis a Catalunya, uneix-te a la comunitat diabetològica que lluita pels seus drets. Et mantenim al dia de totes les novetats i recursos gratuïts als quals pots accedir, per a informar-te i continuar aprenent!