PROJECTE DE VOLUNTARIAT

Treballem junts per abordar les necessitats i fer una diferència positiva en la vida de les persones. L’ADC està formada per moltes persones que, com tu, sumen el seu esforç per millorar les condicions de la gent amb diabetis i de les seves famílies. Uneix-te al nostre equip!

EL NOSTRE OBJECTIU

Connectem, ajudem i defensem les persones amb diabetis arreu de Catalunya. Ja hagis acabat de debutar, faci anys que convius amb ella, o estiguis acompanyant i ajudant a una persona estimada, el camí per entendre la diabetis comença aquí.

PERSONES AMB DIABETIS ACOMPANYADES

PERSONES S'HAN BENEFICIAT DE TALLERS

ACTIVITATS REALITZADES

DELEGACIONS

ANYS EN ACTIU EDUCANT EN DIABETIS

T’HO EXPLIQUEN EN PRIMERA PERSONA

Converteix la teva solidaritat en acció: uneix-te amb l’Associació de Diabetis de Catalunya com a voluntari/a , fent  el teu donatiu o com a empresa col·laboradora per millorar la qualitat de vida de la nostra comunitat. La teva participació marca la diferència en el dia a dia amb diabetis!

Ser voluntària d’una delegació és poder ajudar i donar suport d’una manera activa a tot el nostre col·lectiu. És sentir-te útil i lluitar activament per donar més visibilitat, treballant per la inclusió, l’educació… Personalment, sóc voluntària des del 2016 i és molt gratificant plantar les llavors per anar recollint els fruits de la feina feta.

Esther Maldonado
Responsable de la delegació d’Anoia i agent en Diabetis.

Fer activitats amb criatures amb diabetis havent debutat a una edat molt similar és una cosa que no et pots treure del cap. Sento que vaig poder ajudar a famílies com la meva, mentre m’ajudava a mi mateixa i feia les paus amb el que llavors encara no era capaç d’entendre. Vaja, un win-win en tota regla.

Marina Tena
Voluntària de l’ADC al Dia Mundial de la Diabetis i il·lustradora.

De petita vaig tenir la sort de poder anar tant a les colònies com als campaments de l’ADC, va ser una experiència molt maca, amb vincles molt especials, on vaig aprendre sobre la convivència amb la diabetis i m’ho vaig passar super bé. Per això he volgut continuar al projecte com a adulta: viure els dos costats m’ha donat l’oportunitat d’aprendre, educar i gaudir del lleure en un espai tan especial com el que creen les persones,  de l’experiència.

Sara Gállego
Des del 2023 treballa com a Coordinadora de les colònies a l’ADC, voluntària al projecte de Colònies i Campaments per més de 7 anys.

Formar part de l’equip humà
 de les colònies i campaments
 de l’ADC ha estat de les experiències més enriquidores tant laboral com personalment.

Paula Bernabeu
Infermera, dietista-nutricionista i educadora en diabetis a Mútua Terrassa, voluntària a Colònies i Campaments per més de 17 anys.

Vam estar parlant amb els pares d’un jove que havia debutat en diabetis 1 que estaven desbordats, saturats i preocupats per la situació. Els vam explicar la nostra experiència com a diabètics tipus 3 i els hi vam suggerir alguns consells i experiències que a nosaltres ens van ajudar en el debut i en l’acompanyament al llarg dels anys de la nostra filla.

Pablo i Montse
Mentors voluntaris de famílies a l’ADC i pares d’una jove amb DM1.

Conèixer la realitat en totes les seves perspectives és el primer pas per a comprendre, empatitzar i poder actuar davant una situació. Aprendre a confiar és clau per viure amb la diabetis, junts és més fàcil. Anima’t a generar la teva xarxa!

Iru (Irene Domínguez)
Mentora voluntària de joves amb DM1. Responsable de màrqueting i comunicació de l’ADC. Coordinadora pedagògica de l’ADC.

Realitza un donatiu perquè puguem continuar amb la nostra missió.

Amb tu millorem abans la qualitat de vida de les persones amb diabetis.

Volem una vida amb diabetis digne per a tothom. T’uneixes?

Individualment som una gota, junts som un oceà.

COMUNICACIÓ

MENTORIA

ACTIVITATS

COLÒNIES

Voluntariat de llarga durada

Responsable de delegació

Gestionar una delegació, disponibilitat mínima d’un matí o tarda a la setmana per atenció. Imprescindible coneixement en diabetis.

 • Gestió administrativa.
 • Planning d’activitats.
 • Compromís i continuïtat en el temps.
Voluntariat puntual

Contingut en format editorial

Col·labora en la redacció d’articles d’interès per a la divulgació d’educació en diabetis conjuntament amb l’ADC.

 • Escriu un article d’interès per al blog de l’ADC o per a la nostra revista anual  Paraules que Curen.
Voluntariat puntual

Contingut per les xarxes socials

Col·labora en  la redacció de posts online per a la divulgació d’educació en diabetis conjuntament amb l’ADC.

 • Comparteix els teus trucs amb la comunitat amb diabetis de l’ADC, dona teu al coneixement a través de les RRSS de l’ADC.
Voluntariat de llarga durada o puntual

Mentoria per a joves amb diabetis

Voluntariat de contacte directe de joves a joves que tinguin diabetis. Actuació esporàdica per compartir experiències i consells entre iguals.

 • Proporcionar orientació.
 • Donar suport i escolta activa.
 • Si s’escau, portar un seguiment de la situació.
Voluntariat de llarga durada o puntual

Mentoria per a famílies amb diabetis

Voluntariat de contacte directe entre famílies d’infants amb diabetis. Actuació esporàdica per compartir experiències i consells entre iguals.

 • Proporcionar orientació.
 • Donar suport i escolta activa.
 • Si s’escau, portar un seguiment de la situació.
Voluntariat puntual

Organitza activitats a la teva zona

Coordina una activitat amb la finalitat de recaptar fons per la diabetis amb la col·laboració de l’ADC.

 • Elabora i planifica una proposta.
 • Contacta amb l’ADC  per treballar-hi conjuntament.
Voluntariat puntual

Voluntari/a al Dia Mundial de la Diabetis amb l’ADC

Celebra el Dia Mundial de la Diabetis donant suport a les activitats organitzades per l’ADC arreu del territori català.

 • Suport en l’organització prèvia.
 • Suport el dia de l’activitat.
Voluntariat de llarga durada o puntual

Tasques administratives

Voluntariat puntual

Participa a les colònies i campaments per a infants i joves amb DM1

Educa en valors i en diabetis a infants i joves, amb un equip complert: lleure, professionals sanitaris (equip endocrí, d’infermeria, de dietistes-nutricionistes i d’edocadors en DM).

 • Organitzar, supervisar i educar.
 • Acompanyament en les decisions de la DM1.

INFORMACIÓ MÈDICA ACREDITADA

L’Associació de Diabetis de Catalunya ofereix acompanyament i representació a totes les persones amb diabetis de Catalunya. A través de personal voluntari, eduquem, divulguem i sensibilitzem en diabetis des del 1992 a les 17 delegacions arreu del territori català, amb seu principal a Barcelona, Girona i Lleida.

A més, l’ADC compta amb l’acreditació de la plataforma “WMA – Web Mèdica Acreditada”, un servei del Col·legi de Mèdics de Barcelona que garanteix que la web és de confiança i qualitat.

Espai obert a suggerències.

Tens una altra proposta? T’escoltem!

Llegeix-te els objectius, valors i experiències des d’on treballem

Programa de voluntariat: una millor salut per a tothom

La tasca del voluntariat es fonamenta en un seguit de valors compartits entre tots els agents implicats. Aquests valors s’inspiren en la Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l’associacionisme. Consulta aquí el “Programa de voluntariat: una millor salut per a tothom”, descobreix la missió, visió, valors, objectius, testimonis i experiències de projectes de l’ADC que porten més de 30 anys en actiu. Uneix-te a l’ADC i sigues part del canvi! 

Si vols estar al dia de la diabetis…

Uneix-te a la comunitat que lluita pels seus drets!

Hi ha més de 700.000 persones amb diabetis a Catalunya, uneix-te per estar al dia de les novetats i recursos gratuïts per continuar aprenent. En ser utilitat pública, en la renda pots desgravar-te el 80% de la quota, associa’t per 12 €/any.