Compartir aquest contingut ↓

Des de l’Associació de Diabetis de Catalunya un any més volem posar en marxa la campanya de llaços blaus per celebrar el Dia Mundial de la Diabetis i fer visible aquesta malaltia que, segons l’OMS, l’any 2014 ja afectava a 422 milions de persones.

A més, es tracta d’una malaltia que pot passar desapercebuda, perquè moltes persones que la pateixen no en són conscients (sobretot pel que fa a la diabetis mellitus tipus 2).

Des de l’ADC volem fer visible la diabetis i treballem per normalitzar aquesta malaltia en tots els àmbits de la vida, per això distribuirem llaços blaus i farem extensible aquesta campanya a les xarxes socials emprant l’etiqueta #ADCLlaçosBlaus i en castellà #DiabetesLazosAzules.

Des de 1991 el 14 de novembre és el dia en què entitats de pacients, professionals i societat en general sortim al carrer per conscienciar sobre la diabetis, una de les malalties que més s’ha estès en els darrers anys, segons l’OMS.

“A Catalunya, el nombre estimat de persones amb diabetis està al voltant dels 560.000 casos”, segons dades de l’Enquesta de salut de Catalunya, i “cada any es registren entre 270 i 290 nous casos de diabetis mellitus de tipus 1 en menors de 30 anys”.

D’altra banda, volem fer palès que la diabetis és una malaltia crònica i que afecta no només al pacient, sinó les persones que l’envolten com ara a la família i amics; però també a docents i companys de feina, entre d’altres col·lectius.

Precisament, el tema d’enguany establert per la International Diabetes Federation és Biabetis: protegeix la teva família, per tal de “sensibilitzar sobre l’impacte que té la diabetis sobre la família i la xarxa de suport dels afectats”, així com “promoure el paper de la família en la gestió, la cura, la prevenció i l’educació de la diabetis”.

Des de l’ADC durant el novembre arreu del territori català farem diferents activitats emmarcades en el Dia Mundial de la Diabetis com ara l’encesa de llums blaves als Ajuntaments o edificis emblemàtics de diferents localitats, caminades, taules informatives, xerrades…