Compartir aquest contingut ↓

Des de l’ADC volem destacar i agrair l’interès de totes les persones que van assistir a la formació per a “acompanyants escolars per a nens i nenes amb diabetis” que va tenir lloc el passat 6 de maig. 🌻  Va ser una trobada enriquidora i ens complau veure l’interès i compromís de tantes persones disposades a aprendre i acompanyar als nens amb diabetis en l’entorn escolar.

També volem expressar la nostra gratitud a aquelles persones que no van poder assistir a causa de la limitació de places, però van mostrar el seu interès i van quedar en llista d’espera. A més, agraïm a tots i totes aquelles persones que ens van donar suport difonent la formació. 🫂

Durant la trobada, abordem diversos temes de rellevància per als acompanyants escolars d’infants amb diabetis. Vam explorar detalladament el món diabetològic, proporcionant informació essencial sobre la malaltia, les seves característiques i com afecta la vida quotidiana dels infants. Tanmateix, vam oferir una comprensió profunda del tractament de la diabetis, incloent-hi la importància de la necessitat d’adaptar la pauta a cada escenari, parlant prèviament amb la família i aquesta amb el seu equip sanitari, com administrar insulina, com funciona i interpretar les dades del monitoratge de la glucosa i possibles complicacions.

Vam posar el punt de mira en la promoció d’hàbits saludables per als nens i nenes, amb diabetis o sense, emfatitzant la importància de l’alimentació equilibrada, l’activitat física regular i la cura adequada de la salut en general. Vam reconèixer que la diabetis no sols té un impacte físic, sinó també emocional, i explorem les emocions que poden sorgir tant en els nens i nenes com en el seu entorn: família, amistats pròximes, en la seva classe, professores o en els mateixos acompanyants escolars.

Així mateix, la importància de remarca la separació entre la persona i la malaltia, i la cura de les paraules, no és el mateix dir “persona amb diabetis” que “diabètic o diabètica”. Cuidem-nos mitjançant les accions i mitjançant les paraules, la comunicació sempre és la base! 🌞

Un dels punts clau de la formació va ser la gestió de la diabetis en l’entorn escolar. Discutim detalladament com adaptar les pautes i recomanacions per a excursions escolars, activitats físiques i situacions especials. 🤗  També ressaltem la importància de la col·laboració i la comunicació efectiva entre els acompanyants, la família i el personal escolar, a fi de garantir un entorn segur i adequat per a l’infant amb diabetis.

Agraïm sincerament a tots els i les participants pels moments d’aprenentatge i les reflexions compartides. Estem compromesos a continuar brindant formació i suport en el futur. Mantindrem informades a les persones inscrites sobre les pròximes edicions de la formació, que tindran lloc en l’any vinent escolar. A més, ens comprometem a estar disponibles per a respondre preguntes addicionals, oferir orientació pràctica i acompanyar als participants en el seu trajecte d’aprenentatge. El nostre objectiu és assegurar-nos que cap nen o nena es quedi sense acompanyant, sense poder gaudir d’excursions i activitats escolars, i que totes les persones interessades a formar-se en aquest àmbit rebin l’oportunitat de fer-lo.

Una abraçada forta! Seguim 🌷