Compartir aquest contingut ↓

Estem rebent algunes trucades respecte a la falta de subministrament d’alguns medicaments tipus  insulines com per exemple la Fiasp, Novorapid o d’altres injectables com Ozempic. En la majoria dels casos és un tema logístic que se soluciona en brevetat però en d’altres com l’Ozempic aquesta mancança pot tenir a veure a més, amb la seva efectivitat per tractar l’obesitat i perdre pes.

Des de l’Associació de Diabetis de Catalunya hem parlat amb el Col·legi de farmacèutics de Barcelona i us transmetem algunes informacions en relació amb el desabastiment d’Ozempic.

L’AEMPS (Agencia Española de Medicamentos y Productos sanitarios) a la seva nota informativa diu que: “Asimismo, Novo Nordisk Pharma, S.A., representante local de los medicamentos OZEMPIC 0,25 mg Solución inyectable en pluma precargada, OZEMPIC 0,5 mg Solución inyectable en pluma precargada, y OZEMPIC 1 mg Solución inyectable en pluma precargada, ha informado de un aumento en la demanda de estos medicamentos que provoca una disponibilidad intermitente de los mismos que se podría mantener durante el 2023”.

Respecte  la situació actual de l’Ozempic des del departament de comunicació del Consejo General de Colegios Farmacéuticos es comenta: “Con el tema ozempic, está llegando pero poco a poco. Es decir para que ahora nadie acumule y deje a otros sin unidades, se debe estar haciendo una distribución controlada, lo que debería llevar a normalizar la situación“.

Us compartim un enllaç de la nota informativa que va emetre l’AEMPS sobre aquest tema, el passat octubre https://www.aemps.gob.es/informa/la-aemps-emite-recomendaciones-para-evitar-o-paliar-problemas-de-suministro-con-los-medicamentos-analogos-del-glp-1/.