Compartir aquest contingut ↓

Hola! Em dic Javi, tinc vint-i-set anys i soc un company amb diabetis tipus 1 des que tenia 4 anyets. Com a molts de vosaltres que em llegiu, la meva relació amb la diabetis no sempre ha estat fàcil, però gràcies a un bon equip sanitari multidisciplinari, la implicació, l’estima de la meva família juntament amb un treball personal i el caliu de la comunitat de pacients (i familiars) gaudeixo d’una vida la mar de normal i plena.

Avui dia soc metge i estic fent la residència de pediatria al Parc Taulí de Sabadell, amb la idea i desig d’especialitzar-me en l’àmbit de l’endocrinologia pediàtrica. Ja fa anys que soc soci de l’ADC i, des de fa poc, també vocal de junta. A més a més, formo part de la International Diabetes Federation (col·loquialment conegut com a IDF) des de fa uns 7 anys.

I què és la IDF? Què fem i per què és important?

La IDF és una organització mundial que agrupa a més de 220 associacions de diabetis de 160 països. La seva missió és millorar la vida de les persones amb diabetis i les seves famílies, a través de la investigació, l’educació i l’advocacy. Podríem dir que és com una ADC però a escala mundial.

Per a mi la IDF és important per a les persones amb diabetis per les següents raons:

  1. Promou la investigació: La IDF finança i coordina diverses línies de recerca en diabetis, amb l’objectiu de trobar noves cures i tractaments
  2. Promou l’educació: La IDF desenvolupa recursos educatius per a persones amb diabetis, professionals sanitaris i públic en general. Us animo que en doneu un cop d’ull!
  3. Defensa els drets de les persones amb diabetis: La IDF treballa per assegurar que les persones amb diabetis tinguin accés a l’atenció sanitària, els medicaments i els serveis que necessiten.

En concret, la IDF té (entre moltes altres) les següents actuacions:

  • Publica el Codi Internacional de Diabetis: Aquest codi és un conjunt de normes i recomanacions per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament de la diabetis.
  • Organitza congressos i conferències: Aquests esdeveniments són una oportunitat per a les persones amb diabetis, professionals sanitaris i investigadors per compartir coneixements i experiències.
  • Té un programa de voluntariat: Els voluntaris de la IDF ajuden a promoure la sensibilització sobre la diabetis i a proporcionar suport a aquestes

La IDF és una organització essencial per a les persones amb diabetis. Les seves actuacions contribueixen a millorar la qualitat de vida i la comprensió de la diabetis per part de la societat i els mateixos pacients. En el meu cas personal, aquesta organització m’ha donat l’oportunitat de participar en la recerca sobre la diabetis, de formar-me en els seus últims avenços sobre el seu tractament i de connectar amb persones de tot el món que comparteixen la meva experiència i vocació.