RECURSOS I INFORMACIÓ

La Federació Internacional de Diabetis (IDF) i la Societat Internacional de Diabetis Pediàtrica i Adolescent (ISPAD) van crear el programa KiDS en 2013 per a respondre a la necessitat de millorar la comprensió de la diabetis a les escoles.

Els recursos del programa KiDS han estat desenvolupats amb l’aportació d’experts internacionals i un comitè multidisciplinari, han estat traduïts a 13 idiomes i han estat adaptats a diferents cultures i entorns.

A Espanya el llançament es va produir novembre de 2021 amb la col·laboració de la Societat Espanyola de Diabetis (SET), la Fundació de la Societat Espanyola de Diabetis (FSED), la Federació Espanyola de Diabetis (FEDE), la Societat Espanyola d’Endocrinologia Pediàtrica (SEEP) i SANOFI.

 

  • KiDS 1: Guia per a educar sobre diabetis a les escoles:
    Guia per a orientar a professors/es, infants i pares sobre com aconseguir un entorn escolar millor per als nens amb diabetis.
    Descarregar-la aquí

 

  • KiDS 2: Guia educativa sobre nutrició i diabetis a les escoles:
    Guia creada per a informar a professors/es, infants i pares sobre l’important paper de la nutrició en el maneig i la prevenció de la diabetis: el mètode del plat, com llegir les etiquetes dels aliments, etc.
    Descarregar-la aquí