Compartir aquest contingut ↓

L’Associació de Diabetis de Catalunya va estar present el divendres 24 de març de 2023, durant la jornada del tancament de “LA SEMANA DE INTERCAMBIO DE EXPERIENCIAS 2023”, organitzat per l’Hospital Clínic de Barcelona, i que va tenir lloc a l’Aula Magna de l’Hospital.

Pilar Mur, responsable d’atenció al pacient  de l’ADC  Barcelona hi va assistir com a representant de l’associació, a la ponència dedicada a “El Clínic i les associacions de pacients”.

 Entre d’altres temes es va emfatitzar sobre com implementar la relació entre el Clínic i les associacions, amb el compromís de millorar la qualitat assistencial dels pacients. L’objectiu principal és disposar d’un canal organitzat per a recollir les opinions i les suggeriments de les associacions de malalts.

També es va conversar sobre la importància de mantenir informats als professionals sanitaris de l’existència de les associacions a quines convindria derivar als pacients. Així com, per exemple, incloure la presència de pòsters/tríptics informatius a les unitats corresponents.

Al final entre tots vàrem concloure que la relació entre el clínic i les associacions són entitats que estan obligades a treballar conjuntament, per ajudar al pacient a millorar la seva adherència al tractament, evitar possibles complicacions i millorar l’estat anímic del malalt.

Vídeo explicatiu de la “Semana de Intercambio de experiencias 2023” del Hospital Clínic de Barcelona

Imatge de la diapositiva “Arquetipo de paciente” de la ponència “Quien representa a los pacientes”

Imatge de la diapositiva “la participación de pacientes: dos versiones complementarias” de la ponència “Quien representa a los pacientes”