Compartir aquest contingut ↓

Bon dia! Si esteu familiaritzades amb la diabetis, sabreu que hi ha molts recursos que es necessiten diàriament per poder gestionar la convivència amb la malaltia.

Quan parlem de recursos, parlem d’educació diabetològica, accés i acompanyament a la salut, i també d’accés a material; com glucòmetres, punxadors, llancetes, tires reactives de glucèmia i de cetona, insulina amb diferents temps d’acció, agulles, sensors de glucosa, recanvis dels catèters, reservoris, piles i els seus apòsits, carregadors de cada aparell, glucagó i antidiabètics orals. Sense oblidar-nos dels suplements d’hidrats de carboni per a remuntar les hipos i de possibles medicaments que es necessitin per altres aspectes relacionats amb la diabetis.

En resum, per gestionar la diabetis necessitem molts recursos, ja sigui en forma de temps, per a gestionar-les i entendre-les, o en recursos econòmics.

Fa uns dies a l’ADC vam rebre la trucada de n’Aminetou Mohameden Baba, fundadora i presidenta de la fundació Amalac, a Mauritània. Ens va explicar els objectius del projecte i com afronten la seva realitat per a recolzar i acompanyar a pacients amb malalties cròniques com la diabetis o la hipertensió, que segons l’OMS, es troben en el top 10 de causes de mort en el seu país.

Fundació AMALAC

Mauritània és un país on més del 16% de la població viu per sota del llindar de la pobresa extrema i té una prevalença excepcionalment alta de la DM2. Es troben que més del 10% de la població mauritana té DM2. La qualitat dels fàrmacs i situació econòmica del país complica totes les gestions corresponents a la convivència amb la malaltia.

A la fundació Amalac, els i les pacients disposen d’acompanyament sanitari on poden fer-se analítiques de sang, seguiment de la seva qualitat de vida i disposar d’estoc de medicaments necessaris pel seu tractament, que constantment es van regulant des de l’estranger. L’Aminetou ens va demanar si podíem formar part de l’alimentació d’aquest estoc.

L’Aminetou viu a Barcelona des de fa més de 6 anys, i seria l’encarregada de fer arribar a l’associació el material diabetològic corresponent. Allà es troba la seva mare, que es qui gestiona el material que reben a la fundació, conjuntament amb tot l’equip sanitari del projecte.

Des de l’ADC hem decidit poder oferir un punt de trobada on recollir material diabetològic per poder facilitar-ho en diferents projectes i causes socials.

 

ADC Solidari: punt de recollida de material diabetològic

Ens trobem amb l’oportunitat d’ajudar i facilitar material diabetològic a espais on no n’hi ha tants recursos. Per agilitzar la gestió, hem decidit estipular exactament quin material recollirem. Dividint-lo en dos subgrups, el primer està enfocat en les eines per a un bon control de la glucèmia i el segon en els fàrmacs necessaris per al tractament amb insulina i/o antidiabètics orals. Recollim material en vigència i caducat, però en bon estat.

Blog 01 – glucèmia: Eines per un bon control de la glucèmia

Glucòmetres, estoigs i fundes de glucòmetres, punxadors, llancetes, tires reactives de glucèmia i de cetona (en sang i en orina), sensors i transmissors de glucèmia (si és necessari), carregadors, apòsits per a la pell.

Blog 02 – fàrmacs: Eines pel tractament amb insulina i/o antidiabètics orals

Insulina, agulles per injectar insulina, glucagó, catèters i reservoris d’infusors/bombes d’insulina, piles, antidiabètics orals.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració! Podeu passar-vos per l’associació a deixar el material si esteu interessats i interessades, i us convidem a contactar-nos abans.

Aquí podeu veure un vídeo d’un primer enviament que vam fer a Ucraïna, per facilitar subministraments als afectats de la guerra.

Tant de bo arribi el dia en què tot això no sigui necessari.