Compartir aquest contingut ↓

Per Stilpeu

Una de les preguntes més recurrents dels clients que arriben per primera vegada a la nostra botiga és: “Tinc els peus delicats, quines son les sabates més adients pel meu problema?”.

El concepte de peus delicats engloba multitud de dolències relacionades amb els nostres peus (galindons, dits martell, diabetis, fascitis plantar, pell sensible, artrosis….) i cada una d’elles té la seva pròpia mostra de dolor.

En qualsevol cas, recomanem que al detectar alguna molèstia o dolor als teus peus visitis el teu podòleg de confiança per tal de que pugui determinar a què es deuen i quines precaucions o mesures has de prendre per tal de millorar / evitar aquests dolors. En moltes ocasions, un estudi de la petjada i la utilització de plantilles ortopèdiques seran una de les millors solucions.

Un cop coneixem l’origen de les nostres molèsties i el tractament corresponent, ens serà molt més senzill poder trobar un calçat adequat i d’aquesta manera ens permeti recuperar la nostra activitat habitual.

En quan a l’hora de comprar sabates pels teus peus delicats, hauràs de tenir en compte les següents recomanacions:

1. Tria calçat de qualitat, realitzat amb materials transpirables i flexibles.

2. Confeccionats amb pells suaus i/o teixits que no et facin sentir oprimits els dits. Els dits s’han de poder moure lliurament.

3. De la forma (amplada) el més semblant possible a la dels teus peus.

4. Interiors de les sabates llisos, suaus i sense costures.

5. Una bona adaptació sabata – plantilla personalitzada, en el cas de que la utilitzis.

6. Evitar l’ús de talons de forma habitual, màxim entre 2 i 3 cm.

7. Materials de la sola antilliscants, amb cert gruix que ens protegeixin de les irregularitats del terra.

8. Que disposin d’una bona subjecció, utilitzant cordons, cordons elàstics o tires de velcro.

9. Tenir un contrafort semi-rígid, per tal que el calçat ens ajudi a mantenir l’estabilitat.

En el cas de persones amb diabetis, podríem afegir les següents recomanacions complementàries:

  1. Preferiblement utilitzar calçat de punta i taló tancats.
  2. La zona davantera de les sabates, la pala, que sigui àmplia i alta, i millor que sigui confeccionada amb materials elàstics (licra o pell elàstica).
  3. Disposar almenys de dos parells de sabates, per anar combinant el seu ús, per tal de fomentar la ventilació i assecat interior, i evitar que els punts de contacte siguin sempre els mateixos.
  4. Que a l’interior del calçat els dits es puguin moure lliurement.

 

Seguint aquests consells podràs evitar molt el risc de l’aparició de durícies, ampolles i úlceres a la zona dels peus per l’ús de calçat inadequat.