Obrim nova secció! Menú mensual fet per la nostra nutricionista Andrea. Has de fer molt temps d’espera en algun moment del dia? Et puja molt la glucèmia al matí? Ja no saps què esmorzar, dinar o sopar? Vols reduir la ingesta de proteïna animal, però no saps com fer-ho? Fes una dieta saludable i cuida del teu cos i de la teva diabetis. 🫂🌻
Dona-li un cop d’ull al nostre menú mensual per a inspirar-te! 🍽️
Menú mensual de maig:
Te’l pots descarregar clicant aquí per imprimir-te’l. 👀
Menú mensual de Maig, fet per l’Andrea de la Torre, atenció al pacient de l’ADC i dietista-nutricionista CAT002168
dieta per a diabetis, que ha de menjar un diabètic, llista d’aliments per a diabètics, menjar per a diabètics, desdejuni per a diabètics
Com podem tenir una alimentació saludable?
Menjar diàriament verdura i fruita fresca de temporada i carbohidrats de qualitat, com a grans integrals i patata. Setmanalment, menjar proteïna procedent de: carns blanques (aus i conill), peixos blancs i blaus, ous i llegums. I, sobretot, cal tenir molt present que la millor beguda és l’aigua i el millor oli per a cuinar i amanir és l’oli d’oliva verge extra. Ah! I no ens oblidem de la fruita seca, rica en fibra i greix saludable. 🚶🏻🏞️
Adjuntem un model del plat saludable d’Harvard, un clar exemple de l’explicat anteriorment.
El plat explica d’una manera visual la distribució més saludable dels aliments en la nostra taula, i que t’ajudarà a mantenir uns bons nivells de glucèmia!.
Model de plat saludable per Harvard Medical School.
Recomanacions de l’Andrea:
⁉️ Les coccions més saludables per cuinar diàriament són al vapor, a la planxa, al forn, al microones i bullit.
🚰💧 Recorda que l’aigua és la millor beguda per a acompanyar els nostres menjars i per a estar ben hidratats.
🍏🍍🍑🍋 És important reduir el consum de sucs i batuts liquats. Durant la seva preparació perdem un component molt saludable: la fibra. La fibra té un gran efecte saciant, facilita el trànsit intestinal i fa que l’absorció de la glucosa de la fruita sigui més lenta.
👩🏽🍳👨🏻🍳🫕 Evitar consumir aliments ultraprocessats, com les galetes, brioixos, menjar ràpid o menjar precuinat. Aquests aliments no són beneficiosos pel seu contingut en greixos insans i carbohidrats de poca qualitat. És crucial llegir les etiquetes dels aliments que comprem preparats, però l’òptim és no haver de llegir etiquetes. És a dir, cuinar els nostres plats amb matèries primeres de qualitat, gaudeix del procés!
🍝🥖 Consumir pasta, arròs i pa integrals ens ajuda a evitar els pics de glucèmia. Els productes integrals augmenten la sensació de sacietat, ajuden a regular el trànsit intestinal i la glucèmia.
🥜 Consumir un grapat de fruita seca al dia.
🍊🍌🍉 És molt important menjar 3 peces de fruita i 2 racions de verdures al dia. Les verdures menjar-les cuites o crues, per exemple, en amanides.
⚠️ És rellevant reduir el consum de carn vermella (porc, vedella, xai) a 1-2 vegades per setmana.
🚶🏼♀️🤸🏽♂️ Realitzar mínim 30 min diaris d’activitat física. Si no saps què fer, pots començar per passejar una estona, escolta música o un bon pòdcast, et passarà el temps volant! Descansa i desconnecta, el teu cos t’ho agrairà!